Zodiakalljus

tähän tulee meriitit

Kuvan © VRL-00884 - kopiointi kielletty.
VH21-028-0144
Gotlanninruss, ori.
3-vuotias, syntynyt: 25.06.2021.
126cm korkea, väriltään Voikonkirjava.

Kasvattaja, Evm, Ruotsi.
Maahantuoja, Lissu T.
Omistaja, siinau, VRL-13855..
Ravipainotteinen & HeB/70cm.

Statistiikka, 0: 0-0-0. - v%0 / s%0
Ennätykset, 0.00,0 - 0.00,0.
Voittosumma, 0v€.

28.12.2021 - NJ - Ponitalli Da Capo - Gotlanninrussravurit, orit, p.tuom. Jannica - 4/10 - irtoSERT.Zodiakalljus on jokseenkin vakavan oloinen ori. Komea, ryhdikäs, näyttävä, kaikin puolin asiallinen niin käsitellä kuin ajaa. Mutta hyvin, hyvin vakavan oloinen, vähän huumorintajuton ja tiukkapipo. Russin perusilme muistuttaa ihmistä, jolla on otsaryppyjä, kulmakurttu sekä tiukaksi viivaksi puristettu suu.

Asiallinen tämä tosiaan on, hyvinkin korrektikäytöksinen herrasmies, joka tekee tasan tarkkaan mitä ihminen pyytää. Zodiakalljus ei erityisemmin tunnu välittävän lapsista, ylenpalttisesta huomiosta tai hellyydestä eikä oikein herkuistakaan, paitsi omenaviipaleista sekä omenamehulla terästetystä vedestä, joka tekee kauppansa melassivettäkin paremmin. Ori on kuitenkin ihan kenen tahansa käsiteltävissä missä tahansa tilanteessa, se ei koskaan tee mitään ilmehtimistä isompaa. Kaviot nousevat pyydettäessä, samaten koko poni siirtyy pienestä merkistä. Suu aukeaa kuolaimia, (mato)lääkettä, raspausta ja muita tarkistuksia varten kerrasta, valjastuksen aikana ei pullistella, talutettaessakin keskitytään ihmiseen ja määränpäähän toisille oreille kukkoilun, tammoille flirttailun tai houkuttelevien voikukkasten mutustelun sijaan. Joku saattaisi luonnehtia ponia vallan ilottomaksi, eikä välttämättä olisi väärässä.

Ajettaessakin Zodiakalljus käyttäytyy yhtä korrektisti. Se on mukavan kevyt, herkkä ajaa, erittäin työteliäs ja eteenpäinpyrkivä, mutta niin vakava, että toisinaan naurattaa, toisinaan hirvittää. Toisinaan rentoa hölkkäravia joutuu hakemalla hakemaan, kun ori on niin totisena, tosissaan tekemässä hiittiä tai jotakin vastaavaa. Yleensäkin rentous, lähinnä sen puute, muodostuu helpoiten Zodiakalljusin kompastuskiveksi. Se inhoaa, mikäli joku menee edes kotitreeneissä ohitseen jännittyen vielä lisää, ellei kuskilta tule lupaa pyrkiä ohittamaan mokoma edelle kiilannut röyhkimys. Ori on kuitenkin hyväravinen, lahjakkaan oloinen ja erittäin työorientoitunut ajettava. Poni, joka haluaa mennä, mieluiten mahdollisimman lujaa ja ensimmäisenä. Zodiakalljus harvemmin rikkoo laukalle, mutta näin käydessä sitä tietää, että nyt on vakavan orin kuppi nurin ja rentouden puute yhdistettynä edelle ravanneiden ponien aiheuttamaan ärsytykseen purkautuu laukannostona. Tämän ponin kanssa ohjastajan sekä ponin välinen hyvä henkilökemia tuntuu olevan oikein korostuneessa asemassa; niin sanotusti omakseen ottamansa ihmisen kanssa Zodiakalljus rentoutuu helpommin kuin jonkun orin silmään riviohjastajan.

Kilpaileminen on tietenkin Äärimmäisen Vakavaa, ainakin Zodiakalljusin maailmassa. Se on sentään, edelleen, asiallinen lastata sekä kuljettaa, yksin ja porukassa. Kisapaikoilla ori on äärettömän tietoinen itsestään, muista, milloin verrytellään ja milloin kisataan, ja se kisaaminen onkin sitten elämän ja kuoleman paikka. Jos vakavan orin ilmeessä joskus tapahtuu muutos, niin maaliviivan jälkeen. Se tuntuu vähän, jos ei nyt pehmenevän niin jotenkin ilahtuvan, mikäli ravaa voittoon jättäen muut taakseen. Mikä tahansa muu sija taas aiheuttaa tummia pilviä ponin pään ilme, ilme muuttuu vakavasta synkäksi, melkein kiukkuisesti. Zodiakalljus ottaa urheilun tosissaan.
Luonne © Lissu T.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Solsystem
evm
ii. Trojansk Asteroid, evm. iii. EVM evm.
iie. EVM evm.
ie. Blomsterkrans, evm. iei. EVM evm.
iee. EVM evm.
e. Tillhagen Sjöfru
evm.
ei. Nötknäpparen, evm. eii. EVM evm.
eie. EVM evm.
ee. Saila II, evm. eei. EVM evm.
eee. EVM evm.

Starttikalenteri

3-vuotiskausi, startit: 0: 0-0-0 - ennätykset: 0.00,0, voittosumma: 0v€
Aloittaa lokakuussa !

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © siinau
TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN - THIS IS A SIM-GAME HORSE
Ponitalli Da Capo