Praline Martini

tähän tulee meriitit

Kuvan © SN - kopiointi kielletty.
VH21-017-0360
Shetlanninponi, tamma.
3-vuotias, syntynyt: 01.06.2021.
104cm korkea, väriltään musta.

Kasvattaja, Evm, Ruotsi.
Maahantuoja, Lissu T.
Omistaja, siinau, VRL-13855..
Ravipainotteinen.

Statistiikka, 0: 0-0-0. - v%0 / s%0
Ennätykset, 0.00,0 - 0.00,0.
Voittosumma, 0v€.

Joku sanoi joskus, että tammalla on lämminverisen, ei shetlanninponin, nimi. No, on tällä lämminverisen tai vastaavan hevosen egokin, samaan aikaan nöyrä mutta äärettömän tietoinen omista kyvyistään. Praline Martinista puuttuu kaikki kliseisen ponimainen kujeilevaisuus, itsepäisyys ja isoegoisuus. Shetlanninponineiti käyttäytyy tilanteessa kuin tilanteessa hyvin, myös lasten ja kokemattomien käsittelijöiden kanssa, eikä koskaan koeta karata, kieltäytyä yhteistyöstä tai muutenkaan oikutella mitenkään. Ei tämäkään kaikesta pidä, esimerkiksi hammashuolto (raspaus) on vähän ikävää, mutta senkin poni kestää ilme tuimana, aivan kuin olisi päättänyt, että hänhän ei valita. Kengitykseen, klippaukseen tai mihinkään muuhunkaan Praline Martini sen sijaan ei sano mitään, vaan näyttää hyvin tyytyväiseltä saamastaan huomiosta. Erityisesti pitkät harjaus- ja pesuhetket ovat tamman mieleen, eikä se tähän päivään mennessä ole kieltäytynyt herkuista. Erityisesti se himoaa niitä lauantaipussin punaisia apinakarkkeja, tiedä mistä se on kehittänyt himonsa.

Tamma on todella hyvä ajaa, reipas, eteenpäinpyrkivä, aina innolla töihin lähtevä ja kuitenkin kaikissa tilanteissa kuuliainen ja malttavainen. Vaikka menohaluja löytyy, Praline Martini ei tähän päivään mennessä ole lähtenyt kiihdyttämään vauhtia itsekseen, painanut kädelle, purrut kuolainta tai tehnyt mitään muutakaan sellaista. Se on aina, ihan ajo-opetusvaiheesta lähtien, malttanut kuunnella ihmistä, ja onkin toiminut ajettavana paremmin kuin osa aikuisista ravureista koskaan. Menohaluja kuitenkin löytyy, tahtoa kiriä sekä pitää kärkipaikka. Mikäli joku ajaa ohitse ratavauhdissa, ponin ilmeestä näkee, ettei se pidä tästä tapahtumasta ollenkaan. Kotioloissa treenatessa tammaa ei haittaa olla possujunan viimeisenä, se osaa erotella treenin kilpailuista suhtautuen niihin aivan eri tavalla. Jos lupa tulee, Praline Martini antaa kyllä kaikkensa ravaten sydämensä kyllyydestä niin lujaa kuin shetlanninponin kintuillaan ikinä pääsee.

Kisoissa tamma tuntuu kasvavan vähän pituutta silkkaa intoaan. Se rakastaa kilpatunnelmaa sekä muita vastaan ravaamista; jos joku, niin tämä poni on syntynyt koettamaan onneaan ravitähtenä! Kisamatkatkin sujuvat rattoisasti, Praline Martini on helppo lastata ja ongelmaton kuljettaa, se ei stressaa, heittäydy syömättömäksi tai mitään sellaista.
Luonne © Lissu T.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Farnerud Pehr Jagertee
evm
ii. Rosengren Hamlet, evm. iii. EVM evm.
iie. EVM evm.
ie. Farnerud Savoy Affair, evm. iei. EVM evm.
iee. EVM evm.
e. Bubblegum Alley
evm.
ei. Bad Sneakers, evm. eii. EVM evm.
eie. EVM evm.
ee. Rosidinha, evm. eei. EVM evm.
eee. EVM evm.

Starttikalenteri

3-vuotiskausi, startit: 0: 0-0-0 - ennätykset: 0.00,0, voittosumma: 0v€
Aloittaa lokakuussa !

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © siinau
TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN - THIS IS A SIM-GAME HORSE
Ponitalli Da Capo