Dahlkroon Kiwi

tähän tulee meriitit

Kuvan © VV - kopiointi kielletty.
VH21-017-0359
Shetlanninponi, tamma.
3-vuotias, syntynyt: 20.06.2021.
100cm korkea, väriltään musta.

Kasvattaja, Evm, Ruotsi.
Maahantuoja, Lissu T.
Omistaja, siinau, VRL-13855..
Ravipainotteinen.

Statistiikka, 0: 0-0-0. - v%0 / s%0
Ennätykset, 0.00,0 - 0.00,0.
Voittosumma, 0v€.

28.12.2021 - NJ - Ponitalli Da Capo - Shetlanninponiravurit, tammat, p.tuom. Jannica - 2/7 - irtoSERT.
15.02.2022 - NJ - Ponitalli Da Capo - Shetlanninponiravurit, tammat, p.tuom. Vibaja - 1/7 - BIS4 - MVA-SERT.Kiwi on, kaikella rakkaudella sanottuna, aika yksinkertainen otus. Hyvin iloinen, ihmis- ja eläinrakas, mutta aika yksinkertainen. Ei nyt aivan täydellinen idiootti kuitenkaan, Kiwikin ymmärtää (jossain kohtaa..), ketä kannattaa rapsutella ja keneltä saa hammasta tai kaviota, että langoissa yleensä kiertää sähköt eikä turpaansa siksi kannata työntää siihen lankaan kiinni, ja kuinka pystyssä olevasta saavista saa juotua, kaadettu sen sijaan aiheuttaa ainoastaan mielipahaa veden virratessa maahan. Mutta aikansa nämä huomiot ottavat, ponineiti ei ymmärrä mitään kerrasta.

Sieväkäytöksinen tämä kyllä on, lapsillekin sopiva hoitoponi, joka seistä nököttää paikoillaan kuin tatti täysin tyytyväisenä saamaansa huomioon (tai vaikka yksin jäämiseen). Kaviot irtoavat helposti lattiasta, raspit, klippauskoneet, pesuletkut, (rokotus)neulat tai röhönaurava kengittäjä eivät pelota – Kiwi suhtautuu kaikkeen suurella uteliaisuudella sekä loppumattomalla lempeydellä. Tamma on muutenkin hyvin äidillinen, se hoitaisi mielellään varsoja kesät pitkät ja nauttii nuorempien kanssa leikkimisestä aivan eri tavalla kuin suurin osa aikuisista tammoista. Joka tapauksessa, kaikki talutuksesta valjastukseen, kengityksestä loimitukseen, kuljetuksesta vuohiskarvojen siistimiseen – kaikki käy, Kiwi sen kuin seisoo paikoillaan kuin hymyillen, selkeän ylpeänä itsestään, kun osaa käyttäytyä niin hienosti!

Toisinaan Kiwin kanssa ei tiedä, pitäisikö nauraa vai itkeä. Tammalla on kilpavietti, se vain ei aina puhkea siellä missä pitäisi. Yksinkertainen ponineiti saattaa intoutua elämänsä ravijuoksuun perus hölkkälenkillä, eikä siinä vauhdin huumassa aina oikein tajua kuunnella ohjastajansa pyyntöjä hidastaa. Kiwi on kyllä kiltti, eikä noitakaan tilanteita osaa sillä tavalla ryöstämiseksi myöntää, vaikka sitähän ne vähän meinaavat olla. Suurimman osan ajasta tamma kyllä toimii oikeinkin hyvin (sen jälkeen, kun hoksasi, mitä siltä halutaan; poni oli tuskaisen hidas opettaa ajolle) ollen todella kiva ajaa. Vaan kun tällä ajetaan kilpaa, eikä se ”kiva ajaa” aina lohduta, jos voitontahto jäi sinne kotimaisemiin ja tositilanteessa Kiwi mennä humputtelee joukon viimeisenä kuin milläkin hölkkälenkillä. Välillä se kipinä onneksi syttyy ihan ravilähdössä, ja silloin Kiwi yrittää oikein tosissaan päästä ensimmäiseksi, joskus ihan hirnuen ja höristen kuin mikäkin epärealistinen televisiohevonen.
Luonne © Lissu T.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Kiwano
evm
ii. Kirimoja, evm. iii. EVM evm.
iie. EVM evm.
ie. Marchesa Caterina, evm. iei. EVM evm.
iee. EVM evm.
e. Dahlkroon Honeoye
evm.
ei. Dahlkroon Majestät, evm. eii. EVM evm.
eie. EVM evm.
ee. Rosväxter, evm. eei. EVM evm.
eee. EVM evm.

Starttikalenteri

3-vuotiskausi, startit: 0: 0-0-0 - ennätykset: 0.00,0, voittosumma: 0v€
Aloittaa lokakuussa !

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus © siinau
TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN - THIS IS A SIM-GAME HORSE
Ponitalli Da Capo